Mbyllet historia e spekulimeve për tenderin e KEK-ut

Mbyllet historia e spekulimeve për tenderin e KEK-ut
Historia e hetimeve të filluara në tetor të vitit 2012 rreth dyshimeve të pabazuara për keqpërdorime në tenderin e sigurimit fizik të Korporatën Energjetike të Kosovës është mbyllur sot. Gjykata Themelorë në Prishtinë ka thënë fjalën e fundit me të cilën është vërtetuar se nuk ka pasur asnjë shkelje ligjore dhe nuk është vërtetuar asnjë provë e pretenduar se zyrtarët e KEK-ut të kenë bërë shkelje ligjore apo çfarëdo çofshin ato. Ky vendim edhe një her...

Udhëheqësit e arsimit profesional të shtetit të IOWA-s vizitojnë Qendrën Trajnuese të KEK-ut

Udhëheqësit e arsimit profesional të shtetit të IOWA-s  vizitojnë Qendrën Trajnuese të KEK-ut
Drejtori Ekzekutivë i Shërbimeve të Korporatës Energjetike të Kosovës, (KEK), z. Edmond Nulleshi me bashkëpunëtorë, ka pritur në një vizitë z. Robert J. Denson, President i DMACC (rrjeti i kolegjeve profesionale) nga shteti IOWA-s të Shteteve të Bashkuara si dhe zëvendës presidentin z. Scott J. Ocken. Përndryshe, DMACC konsiderohet si një nga institucionet më të mira arsimore profesionale në IOWA - SHBA – dhe një nga institucionet që ka pas rritjet më të s...

Punësimi në KEK vetëm bazuar në legjislacionin në fuqi

Punësimi në KEK vetëm bazuar në legjislacionin në fuqi
Korporata Energjetike e Kosovës njofton opinion e gjerë publik se punësimi në korporatë bëhet vetëm pas zhvillimit të gjitha procedurave të rekrutimit në përputhje të plotë me Ligjin e Punës në fuqi, Udhëzimet Administrative të aplikueshme si dhe rregulloreve të brendshme të KEK-ut. Si rrjedhojë ju bëjmë me dije se, Menaxhmenti i Korporatës Energjike të Kosovës nuk i nënshtrohet dhe nuk lëkundet nga asnjë presion i grupeve të caktuara të interesit apo...

Zhvillimi i sektorit energjetik në Kosovë e Shqipëri është shtylla me e fuqishme e zhvillimit ekonomik në të dy vendet

Zhvillimi i sektorit energjetik në Kosovë e Shqipëri është shtylla me e fuqishme e zhvillimit ekonomik në të dy vendet
Për këtë arsye është shumë e rëndësishme që të avancohet dhe me tej bashkëpunimi dhe të këtë një koordinim më të mirë mes të dy vendeve si në aspektin e planifikimeve operative po ashtu dhe në atë teknik. Një pikë me shumë rëndësi dhe interes është dhe planifikimi i investimeve të përbashkëta në krijimin e kapaciteteve të reja energjetike. Ky ishte konkluzioni që doli nga takimi që patën në Tiranë dy administratorët e Korporatave Energjetike, Z. Njazi...

KEK dhe Komuna e Obiliqit në këtë vit me projekte të mëdha

KEK dhe Komuna e Obiliqit në këtë vit me projekte të mëdha
Pas përfundimit të investimeve 10 vjeçare në mbulimin e deponive të hirit, eleminimit të materieve të rrezikshme dhe përmirësimin e ndotjes së ajrit nga Termocentralet përmes investimeve në elekto-filtra, nga ky vit, fillon faza e investimeve në kultivimin e tokave dhe ndërtimin e parqeve të gjelbëruara në hapësira qindra hektarëshe në tokat e KEK-ut. Për këto projekte nga fillimi i vitit janë duke punuar intensivisht zyrtarë të KEK-ut dhe Komunës së Obi...

Starton “Njësia B1”, KEK-u në prodhim me kapacitete të plota

Starton “Njësia B1”, KEK-u në prodhim me kapacitete të plota
Pas një remonti kompleks, “Njësia B1” e Termocentralit “Kosova B” është kthyer në prodhim. Korporata Energjetike e Kosovës (KEK) nga sot është në prodhim me kapacitete të plota. Prodhimi vendor nga termocentralet e KEK-ut, sot është rreth 800 megavat orë energji elektrike. “Kemi përfunduar me sukses një proces shumë sfidues dhe kompleks të riparimit të Turbinave dhe Gjeneratorit në njësinë “B1”. Gjatë dy ditëve të fundit janë kryer me sukses të gjith...

Drejtori i KEK-ut pret në takim ambasadorin e Shqipërisë, z. Qemal Minxhozi

Drejtori i KEK-ut pret në takim ambasadorin e Shqipërisë, z. Qemal Minxhozi
Drejtori Menaxhues i Korporatës Energjetike të Kosovës, z. Njazi Thaçi priti në takim ambasadorin e Shqipërisë në Kosovë, z. Qemal Minxhozi. Në këtë takim është biseduar për bashkëpunimin e dy korporatave shqiptare, Korporatës Energjetike të Kosovës (KEK) dhe Korporatës Energjetike Shqiptare (KESH), në fushën e shkëmbimit të energjisë elektrike dhe mundësit e reja për rritjen e bashkëpunimit. Drejtori Menaxhues i KEK-ut, z. Thaçi e ka njoftuar ambasad...

Komunikatë e Bordit të Drejtorëve të KEK-ut, rreth kërcënimeve ndaj DM z. Njazi Thaçi

Komunikatë e Bordit të Drejtorëve të KEK-ut, rreth kërcënimeve ndaj DM z. Njazi Thaçi
Bordi i Drejtorëve të Korporatës Energjetike të Kosovës (KEK sh.a.) e ka marrë me shqetësim rastin e kërcënimit të Drejtorit Menaxhues, z. Njazi Thaçi. I bëjmë thirrje organeve të rendit dhe drejtësisë të ndërmarrin të gjitha masat e duhura dhe ta hetojnë me prioritet këtë rast. Kërcënuesit të dalin para drejtësisë dhe të parandalohen raste të tilla. Bordi shpreh mbështetjen e plotë për drejtorin menaxhues z. Njazi Thaçi dhe ndjen keqardhje për shqetë...

KEDS/KESCO po tenton t’i mashtrojë qytetarët në vend qe t’i furnizojë me rrymë

KEDS/KESCO po tenton t’i mashtrojë qytetarët në vend qe t’i furnizojë me rrymë
Kompania e Distribucionit dhe Shitjes së energjisë elektrike, KEDS/KESCO ka përgjegjësi ligjore furnizimin 100 % të qytetarëve me energji elektrike. Kjo në përputhje me kontratën e nënshkruar mes konsumatorëve dhe kompanisë. KEDS / KESCO në vend se të përmbush këtë obligimet kontraktual, që saktësisht thuhet në Nenin 33, Pika 4 si dhe Nenit 34 Pika 2.8.2 të Ligjit për Energji Elektrike, vazhdon tentimet për të manipuluar opinionin publik përmes komunikat...

Sqarime rreth reduktimeve dhe për përgjegjësitë që ka KEK-u dhe operatorët tjerë në treg

Sqarime rreth reduktimeve dhe për përgjegjësitë që ka KEK-u dhe operatorët tjerë në treg
  Duke e parë situatën e krijuar dhe shqetësimet e mëdha të qytetarëve për mungesën e furnizimit me energji elektrike, dëshirojmë të ju njoftojmë edhe një herë me kapacitetet tona prodhuese qe i kemi aktualisht, si dhe të sqarojmë njëherë e mirë se cilat janë përgjegjësit e Korporatës Energjetike të Kosovës (KEK) dhe kush e ka përgjegjësinë  për furnizimin e qytetarëve me energji elektrike. Fillimisht me lejoni të ju njoftoj KEK-u, sipas Bilanci...