Prapë spekulime nga KEDS për reduktimet e energjisë elektrike

Prapë spekulime nga KEDS për reduktimet e energjisë elektrike
Korporata Energjetike e Kosovës, njofton qytetarët se aktualisht është duke prodhuar rreth 530 megavat orë energji elektrike. Në prodhim aktualisht kemi tri njësi prodhuese, pra dy blloqe të “Kosovës A” dhe me një njësi të “Kosovës B”. Kurse “Blloku B2” i “Kosovës B” ka dalë nga sistemi sot në orën 06:00 të mëngjesit dhe jo siç u spekulua me hërët nga kompania distribucionit KEDS / KESCO e cila sipas licencës ka për obligim furnizimin e qytetarëve me e...

“Blloku B2” pritet të kthehet në punë në orët e mbrëmjes

“Blloku B2” pritet të kthehet në punë në orët e mbrëmjes
Korporata Energjetike e Kosovës, njofton të gjithë qytetarët se për shkak të disa problemeve teknike në orët e hershme të mëngjesit është detyruar ta ndalë nga prodhimi “Bllokun B2” të Termocentralit “Kosova B” i cili prodhon 250 MW/h. Ndalja e kësaj ndjesie gjeneruese është bërë për qëllime preventive për të evitua rreziqet më të mëdha që mund të shkaktohen nga disa probleme të vogla dhe për të parandaluar ndonjë avari e cila mund të ketë pasoja të mëd...

KEK respekton me përpikmëri obligimet kontraktuale ndaj KEDS/KESCO – Reagim ndaj spekulimeve të KEDS-it

KEK respekton me përpikmëri obligimet kontraktuale ndaj KEDS/KESCO – Reagim ndaj spekulimeve të KEDS-it
Për hirë të informimit të drejtë të qytetarëve, Korporata Energjetike e Kosovës është e detyruar të reagojë ndaj keqinformimit dhe lajmeve të pavërteta që tash e disa herë po lëshohen në opinion nga KEDS/KESCO. Korporata Energjetike e Kosovës njofton opinionin publik se mungesa e furnizimit me energji elektrike, sot gjatë tërë ditës është papërgjegjësi dhe dështim i KEDS/KESCO dhe jo i KEK-ut apo KOSTT-it, apo gjoja daljes nga sistemi të “Bllokut B1” të...

Në prag të përvjetorit të pavarësisë, KEK rikthen 100 % të kapacitetit prodhues sipas bilancit

Në prag të përvjetorit të pavarësisë, KEK rikthen 100 % të kapacitetit prodhues sipas bilancit
Korporata Energjetike e Kosovës (KEK) ka kthyer në prodhim edhe “Bllokun A5” të Termocentralit “Kosova A”. Aktualisht Korporata është duke operuar me 100 % të kapaciteteve prodhuese të energjisë elektrike sipas Bilancit energjetik të aprovuar nga MZHE. Ashtu siç është premtuar nga fillimi, edhe në takimet me kryeministrin e vendit, z. Ramush Haradinaj dhe zyrtarët tjerë të institucioneve, të gjitha parashikimet janë realizuar në një afat rekord pas a...

Bordi i KEK-ut, konfirmon gatishmërinë për ngritjen e mirëqenies së punëtorëve

Bordi i KEK-ut, konfirmon gatishmërinë për ngritjen e mirëqenies së punëtorëve
Bordi i drejtorëve siguron të gjithë punëtorët e KEK-ut se mirëqenia e përgjithshme e punëtorëve të saj është dhe do të jetë një ndër objektivat kryesore të Bordit, përkundër barrës që ka në gjendjen financiare të KEK-ut dhe situatën nëpër të cilën ka kaluar korporata. Sa i përket ngritjes së pagave, Bordi është shprehur se kjo rritje ka kosto dhe ndikon në gjendjen financiare të KEK-ut. Megjithatë, është theksuar se rritje do të ketë. Mirëpo, për ta...

KEK-u në pikëllim për humbjen e punëtorit të devotshëm Fehmi Salihu

KEK-u në pikëllim për humbjen e punëtorit të devotshëm Fehmi Salihu
Të nderuar qytetarë të Republikës së Kosovës, ju njoftojmë se mbrëmë pas mesnatë (02.02.2018) në vendin e punës, aksidentalisht ka humbur jetën një nga punëtorët me të devotshëm të Korporatës Energjetike të Kosovës. Tekniku i inxhinierisë, Fehmi Salihu, ka punuar në Korporatë prej shumë vitesh dhe ka qenë një nga punëtorët më të dalluar për përkushtim, përgjegjësi dhe disiplinë në punë. Lajmi për vdekjen e tij na ka tronditur të gjithëve, menaxhmentin d...

Inspektohet “Kosova A” për nivelin e sigurisë

Inspektohet “Kosova A” për nivelin e sigurisë
Divizionin e termocentralit "Kosova A" dje e kanë inspektuar institucionet relevante të Sigurisë në Kosovë. Inspektim ky i cili realizohet në baza të rregullt tremujor nga institucionet relevante të Sigurisë në Kosovë, duke përfshirë KFOR-in (CBRN ENVIRONMENTA OFICER) si dhe një ekip i specializuar për detektimin e materieve të rrezikshme të Forcës së Sigurisë të Kosovës (Regjimenti i Mbrojtjes Civile). Po ashtu prezent ishin edhe përfaqësuesit e ...

Delegacioni i lartë i KFOR-it Gjerman viziton KEK-un

Delegacioni i lartë i KFOR-it Gjerman viziton KEK-un
Një delegacion nga kontingjenti i KFOR-it gjerman ka zhvilluar një vizitë në Korporatën Energjetike të Kosovës. Delegacioni prej 20 oficerëve të rangut të lartë ushtarak, i udhëhequr nga, komandanti i Forcës së KFOR-it gjerman, nënkoloneli Elsen ka zhvilluar një vizitë, me ç’rast kanë parë për së afërmi funksionimin e dy termocentraleve dhe minierën. Delegacioni është pritur nga drejtori menaxhues i KEK-ut z. Arben Gjukaj dhe stafi menaxhues. G...

Zbatimi i masave të sigurisë në përimetrin e punimeve në mihjen e re

Zbatimi i masave të sigurisë në përimetrin e punimeve në mihjen e re
Në kuadër të zgjerimit të mihjesë së re, në zonën ku janë bërë shpronësimet në fshatrat Hade e Shipitullë, sot ka filluar edhe rrënimi i objekteve të para të cilat janë në afërsi të vendpunimeve. Rrënimi i këtyre objekteve është duke u bërë në kuadër të implementimit të masave të sigurisë. Pra i jemi ofruar deri në distancën minimale të lejuar perimetrit të shtëpive dhe për të ndërmarrë masat e plota të sigurisë kemi filluar rrënimin e tyre. Gjithçka ...

KEK: Kemi finalizuar mbi 74 kontrata dhe janë kompensuar 14 pronarë

KEK: Kemi finalizuar mbi 74 kontrata dhe janë kompensuar 14 pronarë
Procesi i nënshkrimit të kontratave/marrëveshjeve me banorët e Fshatrave Hade dhe Shipitullë është duke shkuar sipas dinamikës së paraparë dhe sipas procedurave të parapara ligjore. Në këtë drejtim, Korporata Energjetike e Kosovës, njofton banorët e kësaj zone se gjithçka është duke shkruar sipas dinamikës së paraparë. KEK-u, siç janë të njoftuar gjithë akterët e këtij procesi, ka bërë ndarjen e lagjeve me prioritet. Ndarja është bërë në tri zona. ...